Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της κοινής πολιτικής Διακήρυξης και των βασικών πολιτικών προταγμάτων της «Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης», του σχήματος εκλογικής συνεργασίας των πολιτικών κομμάτων «Ελεύθερη Πατρίδα» και «Δημοκρατική Αναγέννηση», το γραφείο τύπου της ΠΑΔΕ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“Η Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση ανακοινώνει την πολιτική διακήρυξη με την οποία θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό ενόψει των προσεχών εκλογών. Μέσω αυτής της διακήρυξης καλούμε και προσκαλούμε πολιτικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα  να πλαισιώσουν την ενωτική προσπάθεια για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού πολιτικού πόλου με γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Όπως αναφέρουμε και στη Διακήρυξή μας, “η Πατρίδα μας διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο της μακρόχρονης πορείας της, βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις που απειλούν ακόμα και την ίδια την υπόσταση του ελληνικού έθνους. Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής, κοινωνικής, θεσμικής, πνευματικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Απέναντι στη ζωτική απειλή για την ίδια την υπόσταση του ελληνικού έθνους εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια συσπείρωση των υγιών πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων για την αντιστροφή αυτής της παρακμιακής πορείας”.

Παράλληλα, ανακοινώνουμε στους πολίτες την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της «Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης» www.pdenosi.gr, όπου θα δημοσιοποιείται η πολιτική δράση μας.

Τέλος, ως προς το έμβλημά μας αυτό εμπνέεται από τον δεκαεξάκτινο ήλιο του Δημήτρη Πικιώνη, κορυφαίου εκπροσώπου της γενιάς του ‘30.