Είναι κοινή η παραδοχή ότι η Πατρίδα μας διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο της μακρόχρονης πορείας της, βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις που απειλούν ακόμα και την ίδια την υπόσταση του ελληνικού έθνους.
Η αποτυχία του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο τους πολίτες, ιδίως εκείνους που εμφορούνται από τα ιδεώδη του Ελληνισμού. Αποτέλεσμα, ενόψει διαχρονικών και πρόσφατων απειλών, αντί να παρατηρούμε μια συσπείρωση των δυνάμεων του έθνους, βλέπουμε έναν βαθύ διχασμό που διευρύνεται με ευθύνη του πολιτικού συστήματος καθώς και μια εκλογική αποχή των πολιτών που αυξάνει διαρκώς και στερεί πλέον την στοιχειώδη νομιμοποίηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας.

Η τουρκική απειλή που κινδυνεύει να αναιρέσει ακόμα και το αποτέλεσμα του μεγάλου αγώνα του Γένους το 1821, η οικονομική αποικιοποίηση της χώρας μέσω των Μνημονίων του 2010-11 και 2015, η εμφανής αποτυχία της Ευρώπης ως προς την προστασία των ταυτοτήτων των ευρωπαϊκών λαών, η υφαρπαγή της ιστορικής κληρονομιάς της Μακεδονίας διαμέσου της Συνθήκης των Πρεσπών, ο δημογραφικός μαρασμός σε συνδυασμό με την παράνομη μετανάστευση που μετατρέπεται σε σταδιακό εποικισμό της χώρας αποτελούν τη μια όψη μιας μεγάλης παρακμής. Από την άλλη έχουμε την υποχώρηση των ηθικών και πνευματικών αξιών του Ελληνισμού μέσα από έναν συστηματικό αφελληνισμό και αποχριστιανισμό της κοινωνίας, ιδίως μέσω της εκπαίδευσης, από ένα διακομματικό εθνομηδενιστικό εσμό που λυμαίνεται τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.
Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής, κοινωνικής, θεσμικής, πνευματικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Με οδηγό τις θεμελιώδεις αξίες της Πατρίδας και του Λαού μας θέτουμε στο προσκήνιο τα βασικά προτάγματα ενός τέτοιου σχεδίου που θα επιτρέψει στη Χώρα μας να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία, να κατοχυρώσει τα εθνικά της δίκαια, να προσφέρει ιδίως στα νέα παιδιά της προοπτική για προκοπή και ευημερία.

Στόχος μας μια Ελλάδα που θα ενεργοποιήσει τις αδρανείς παραγωγικές της δυνατότητες αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε γωνιάς της Χώρας και ιδίως το φιλότιμο και την ευρηματικότητα του Έλληνα. Μια οικονομία με ραχοκοκαλιά τη μεσαία τάξη των νοικοκυραίων και των επαγγελματιών που δημιουργούν πλούτο για την οικογένειά τους και μέρισμα για τους συμπολίτες τους. Μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα αξιοποιεί συμμαχίες και συγκλήσεις για να αντιμετωπίσει τον νεοθωμανισμό και τους αλυτρωτισμούς των βορείων γειτόνων μας. Μια κοινωνία βαθιά ανθρωποκεντρική, σύμφωνα με τα ιδανικά της Ορθοδοξίας και της διαχρονικής ελληνικής παράδοσης, όπου κάθε άνθρωπος θα διαθέτει ευκαιρίες για να προκόψει, αλληλεγγύη στις δύσκολες στιγμές, υποχρεώσεις και δικαιώματα απέναντι στο κράτος και τον διπλανό του.

Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα όπου οι λέξεις Αξιοπρέπεια και Αξιοκρατία δεν αποτελούν στείρα κομματικά συνθήματα αλλά αποκτούν το περιεχόμενο που τους αναλογεί σε μια κοινωνία Δικαιοσύνης και Ανθρωπιάς. Όπου η έννοια του Πατριωτισμού δεν θα διασύρεται από πατριδοκάπηλους, δεν θα στοχοποιείται από πάσης φύσεως «προοδευτικούς», δεν θα υπόκειται σε εθνομηδενιστικούς αναθεωρητισμούς περί «νέου πατριωτισμού».
Το σημερινό πολιτικό σύστημα, γνήσια αντιπροσωπευτικό όλων των κακοδαιμονιών της Μεταπολίτευσης που οδήγησαν την Ελλάδα σε πρωτοφανή οικονομική εξάρτηση και κοινωνική και αξιακή κρίση, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα και ως κοινωνία καθώς αποτελεί την πηγή αυτών των κακοδαιμονιών.

Απέναντι στη ζωτική απειλή για την ίδια την υπόσταση του ελληνικού έθνους εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει μια συσπείρωση των υγιών πατριωτικών δημοκρατικών δυνάμεων για την αντιστροφή αυτής της παρακμιακής πορείας. Μια ενότητα φορέων και προσώπων με προγραμματικό λόγο και πολιτική δράση για να δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο που οδηγεί τους πολίτες στην ιδιώτευση, να κινητοποιηθούν οι αδρανείς δυνάμεις του τόπου, να αποκτήσουν φωνή οι πολίτες που νιώθουν ότι δεν έχουν εκπροσώπηση.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητούμε τη συστράτευση κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα που πιστεύει ότι πρέπει να προστατευτούν οι παραδοσιακές αρχές και αξίες για τις οποίες θυσιάστηκαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια ελληνική κοινωνία με πατριωτισμό, ήθος, δικαιοσύνη και ευημερία.