Με αφορμή την 46η επέτειο από την τουρκική εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, το γραφείο τύπου της Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Σήμερα συμπληρώνονται 46 χρόνια από την αποφράδα ημέρα όπου η Τουρκία, με πρόφαση το εγκληματικό πραξικόπημα του Ιωαννίδη εισέβαλε στην Κύπρο, επιδιώκοντας να εφαρμόσει τον σχεδιασμό που είχε χαράξει ήδη από τη δεκαετία του 1950. Οι έριδες εντός των στρατοπέδων στην Κύπρο και η άφρονα απόφαση του Ιωαννίδη να εμπιστευτεί τις διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για στήριξη της πολιτικής της ένωσης Ελλάδας-Κύπρου οδήγησε στην πιο πρόσφατη απώλεια εθνικού εδάφους για τον Ελληνισμό.

46 χρόνια μετά βρισκόμαστε απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό που δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί προχωρώντας σε διαρκείς επιθετικές κινήσεις σε Αιγαίο και Κύπρο. Απέναντι στον ιστορικό εχθρό, ο Ελληνισμός οφείλει να σταθεί όρθιος και ενωμένος. Οφείλουμε να διακηρύξουμε ξεκάθαρα σε «φίλους και συμμάχους» πως κάθε προσπάθεια έμπρακτης καταπάτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου θα αποτελέσει αιτία πολέμου και θα αντιμετωπιστεί ως τέτοιο.

Η Κύπρος δεν είναι μακριά, το Καστελόριζο δεν είναι μακριά, κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη. Παράλληλα, οφείλουμε να εργαστούμε άοκνα για τη στενή συμπόρευση μεταξύ των δύο κρατών του Ελληνισμού απέναντι στους σχεδιασμούς κέντρων εντός και εκτός της επικράτειάς τους. Η ενότητα του Ελληνισμού αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την επιβίωση του Έθνους και για την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κοινού εχθρού».

Το Γραφείο Τύπου της Πα.Δ.Ε.