Στο ελλαδικό κράτος που θα εορτάσει την επόμενη χρονιά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, φαίνεται πως λησμονήθηκε ότι αυτό (το κράτος) υπάρχει γιατί χορεία ιερωμένων, εκπροσώπων του τιμημένου ράσου, υπέγραψαν με το αίμα τους, αγωνιζόμενοι «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».
Σήμερα λοιπόν, το έτος 2020, βιώνουμε το απίστευτο και όμως αληθινό γεγονός ενός ανηλεούς διωγμού Ορθοδόξων Τίμιων και Ευσεβών Λειτουργών Του Θεού, Κληρικών!
-Ο Μητροπολίτης Κυθήρων, προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή το περασμένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, έπραξε το αυτονόητο: να καλέσει τους πιστούς στην Εκκλησία να χαιρετίσουν τη Υπεραγία Θεοτόκο.
-Ο γνωστός για το μεγαλείο της ελεημοσύνης του Πατέρας Γεώργιος Σχοινάς διώκεται επειδή Κοινώνησε τους πιστούς μεσούσης της καραντίνας.
-Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος συνελήφθη επειδή κάλεσε τους πιστούς να προσέλθουν στην Εκκλησία το Πάσχα!
-Ιερέας στη Χίο συνελήφθη και του επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία και είχε αφήσει την πόρτα της εκκλησίας ανοιχτή, ενώ ιερέας στην Κάλυμνο οδηγήθηκε στο αυτόφωρο στην Κω επειδή προέτρεψε τους πιστούς να μη φορούν μάσκα εντός του αγιασμένου χώρου του Ιερού Ναού.
-Στις 19 Οκτωβρίου 2020, άκουσον – άκουσον, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, επειδή κάλεσε το Ποίμνιό του να προσέλθει στην Εκκλησία για να γιορτάσει το Ιερό Πάσχα των Ελλήνων, αγνόησε τον κορωνοϊό και μετάλαβε τους χριστιανούς.
-Κατηγορούμενος και ο εφημέριος του ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου, πατέρας Χρήστος Σιάννας, κόσμημα της Εκκλησίας, διότι αποκάλεσε προδότες όσους υπέγραψαν τη συμφωνία των Πρεσπών. Η «ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη έδειξε πρωτοφανή αντανακλαστικά: μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του πρώην υπ. εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο αγαπητός στο ποίμνιό του ιερέας διώκεται για προτροπή σε βία!
Κι ο κατάλογος των διωκομένων κληρικών συνεχώς αυξάνει…
Παράλληλα, αμφισβητείται ευθέως ο στενός πυρήνας της Πίστης μας δηλ. η Θεία Κοινωνία του Χριστού, καθόσον από τα συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, με τα οποία διώκεται και εγκαλείται ο ιερός κλήρος, η κατηγορία είναι ότι με τη θεία μετάληψη τίθεται σε κίνδυνο πολίτες από διάδοση μεταδοτικής ασθένειας!
Όλες αυτές οι επιθετικές ενέργειες σε βάρος Αξίων Κληρικών που Τιμούν το Ράσο τους, απέναντι στον εσμό των αναξίων που σιωπούν εκκωφαντικά, λαμβάνουν χώρα, ενώ η τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων άλλων θρησκειών γίνεται ανεμπόδιστα και ομάδες που εχθρεύονται την Ορθοδοξία διαδηλώνουν μαζικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς η πολιτεία να επιδεικνύει τα ανάλογα αντανακλαστικά. Αυτά τα γεγονότα αποδεικνύουν ουσιαστικά ότι, ο «αντιρατσιστικός» νόμος του 2014 ισχύει μόνον σε βάρος των Ελλήνων και Ορθοδόξων και όχι όταν συντελούνται ενέργειες εναντίον τους!
Η Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση (ΠαΔΕ), δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους ήδη διωκόμενους ιερείς και σε όσους θα διώκονται στο μέλλον, και ανακοινώνει ότι συγκροτεί Ομάδα Νομικής Προστασίας για την έμπρακτη στήριξή τους και θέτει στη διάθεσή τους τη νομική αρωγή, εφόσον αυτή ζητηθεί, από τους νομικούς που παρατίθενται παρακάτω:
Βασιλειάδης Νικόλαος (Θεσσαλονίκη)
Κατσιβαρδάς Χαράλαμπος (Αθήνα)
Μαλταμπές Ιωάννης (Αθήνα)
Τζαρός Απόστολος (Θεσσαλονίκη)
Υπομιμνήσκουμε δε στους «κρατούντες» και διώκτες της Πίστης μας τα σχετικά χωρία του Συντάγματος, το οποίο ενώ έχουν ορκιστεί να τηρούν, αυτοί το παραβιάζουν συστηματικά:
ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: «Εις το όνομα της Aγίας και Oμοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος»
ΑΡΘΡΟ 3: 1. «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Εκκλησίας του Xριστού»
ΑΡΘΡΟ 4 1. «Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 2. Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις».
ΑΡΘΡΟ 13. 1. «H ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη».