Η φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε από την προχθεσινή ομηρία του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου κ. Μπουραντώνη αποτελεί όνειδος για την ελληνική πολιτεία και έναν τελευταίο “καμπανάκι” για το κλίμα αυθαιρεσίας και διάλυσης που επεκτείνεται στην κοινωνία, ενόψει και μιας νέας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Αποτελεί όμως και ισχυρότατο “χαστούκι” προς την κυβέρνηση και ιδίως την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του οποίο ο επικεφαλής κ. Χρυσοχοΐδης μοιάζει να εξαντλεί την αυστηρότητά του στην εφαρμογή αντισυνταγματικών νόμων όπως αυτού για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις σε έλληνες πολίτες φέροντες την ελληνική σημαία την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή αυτόκλητοι “κοινωνικοί αγωνιστές” σαν αυτούς που εισέβαλλαν στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου προχθές παραμένουν στο απυρόβλητο και συνεχίζουν ανενόχλητοι το έργο τους προκαλώντας και προπηλακίζοντας όποιον επιθυμούν.
Ως Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση απαιτούμε την άμεση εξάλειψη αυτών των παραβατικών συμπεριφορών και απόδοση των πανεπιστημίων στη λειτουργία που επιτάσσει η συνταγματική επιταγή. Τα δημόσια πανεπιστήμια οφείλουν να προστατευθούν από το ελληνικό κράτος απέναντι σε φαινόμενα που τα απαξιώνουν και να μπορέσουν απρόσκοπτα να επιτέλεσουν το ρόλο τους.