Με αφορμή την είδηση για αποστολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα για την επιβολή της καραντίνας στους πολίτες, το γραφείο τύπου Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η κυβέρνηση μετά τις τεράστιες ευθύνες της και την εγκληματική αμέλεια που επέδειξε αναφορικά με τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, έρχεται να προκαλέσει τις τοπικές κοινωνίες με την αποστολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή με σκοπό την επιβολή της καραντίνας στους πολίτες.
Μια κίνηση στον πυρήνα του κεντρικού κυβερνητικού αφηγήματος που μεταφέρει την πλήρη ευθύνη για την εξάπλωση του κορονοϊού στους πολίτες και την «ανεύθυνη» στάση τους. Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα, η αξιοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ως μηχανισμό επιβολής έναντι των ελλήνων πολιτών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την προστασία της δημόσιας υγείας, την οποία απειλούν αυτοί οι ανεύθυνοι πολίτες.
Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προκληθεί κοινωνική ένταση, με στοχοποίηση των αντιδρώντων, αυτών των ίδιων που χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης ως «ψεκασμένους», ανεξαρτήτως αν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που εκφράζουν σκεπτικισμό ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης στρέφονται έναντι των κυβερνητικών αποφάσεων και χειρισμών ήδη από την πρώτη καραντίνα.
Η κοινωνική ένταση που επιδιώκει η κυβέρνηση να προκληθεί εξυπηρετεί τη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων και αποπροσανατολίζει την κοινωνία από τις πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη ιδίως ενόψει της απώλειας της χριστουγεννιάτικης περιόδου για την αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.
Ως Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση καλούμε την κυβέρνηση να εστιάσει σε προσπάθειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και να ακούσει την κραυγή αγωνίας της κοινωνίας για τις παραλείψεις και τα λάθη αφενός στο μέτωπο της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και αφετέρου στη στήριξη των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των ανέργων.
Καλούμε και προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην επενδύει άλλο στον κοινωνικό αυτοματισμό και στο διχασμό μεταξύ των Ελλήνων σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, είναι η ώρα να αναλάβει την προσωπική πολιτική ευθύνη του».