Με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για παράταση της καταντίνας έως τις 7 Δεκεμβρίου, το γραφείο τύπου Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η με οδυνηρά αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού οδήγησε στην υιοθέτηση του ακραίου μέτρου της καραντίνας. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπάθησαν να πείσουν την κοινωνία ότι η καραντίνα θα λήξει στα τέλη του Νοεμβρίου υιοθετώντας τη θεωρία του ακορντεόν, μιας καραντίνας τριών εβδομάδων που θα ακολουθείτο από δύο εβδομάδες λειτουργίας της αγοράς κ.ο.κ.
Δυστυχώς το εύρος της εξάπλωσης της επιδημίας, ιδίως στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά αισίως και της Θεσσαλίας, ανατρέπει κάθε τέτοια αυταπάτη ή ψευδαίσθηση που μπορεί να είχαν οι καθοδηγητές ενός τέτοιου σχεδιασμού.
Η παράταση της καραντίνας για άλλη μια εβδομάδα αποτελεί τον προάγγελο της πλήρους απώλειας της χριστουγεννιάτικης περιόδου για την αγορά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους. Το πλήγμα που θα δεχθεί ιδίως το λιανεμπόριο προβλέπεται να είναι βαρύ, οδηγώντας χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία.
Την ευθύνη για την διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που συν τοις άλλοις δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους μεγάλους του λιανεμπορίου σε συνθήκες καραντίνας, φέρει ακέραια η κυβέρνηση και οι πολιτικές επιλογές της.
Ως Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση καλούμε τον κ. Μητσοτάκη ως μια ένδειξη στοιχειώδους αναπτυξιακής αντίληψης και κοινωνικής ευαισθησίας να αναστείλει άμεσα την εφαρμογή του τερατουργήματος του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ενόψει της ακραίας ύφεσης που θα προκαλέσει η απώλεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου και να λάβει μέτρα ουσιαστικής στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, μακρυά από τις έως τώρα πολιτικές που ευνοούν μόνο τη συγκέντρωση της αγοράς σε λίγους και εκλεκτούς».